Reis in Nederland per trein met een anonieme Ov-chipkaart

By | January 28, 2021

Als u van plan bent om door Nederland te reizen, zorg er dan voor dat u treinreizen opneemt in uw reisplan. Met meer dan 400 treinstations is reizen met de trein binnen Nederland zeker een geweldige manier om het land te zien en als je begrijpt hoe het werkt, is reizen met de trein eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn veel manieren waarop u het land beter kunt leren kennen als u met de trein reist. Hier zijn echter enkele tips om u te helpen met treinreizen in Nederland.

Het eerste dat u moet doen voordat u te voet of zelfs met de trein door Nederland gaat reizen, is een lijst maken van de belangrijkste bezienswaardigheden die u graag zou willen zien in de verschillende gebieden die u bezoekt. Als u bijvoorbeeld Amsterdam bezoekt, zijn er een aantal plaatsen die u tijdens uw verblijf daar kunt zien, waaronder het Anne Frank Huis, het Anne Frank Museum, het Anne van Gogh Museum en zelfs de Rode Kruistoren. Daarnaast zijn er ook een aantal nachttreinen die je zou kunnen nemen om een ander soort Amsterdamse ervaring te beleven. Bijvoorbeeld de Nachttrein die vanaf Amsterdam Centraal Station naar Zeehelden rijdt. Dan zijn er de vele trams die alle delen van de stad met elkaar verbinden.

Als je met de trein in Nederland reist, zijn er verschillende manieren om je ticket te betalen. Een van die manieren is om een vooruitbetaald tarief op te halen bij een erkend bedrijf en dit te gebruiken bij een van de kaartautomaten die in bijna elk station te vinden zijn. Als alternatief zijn er ook unisex-machines die zowel munten als biljetten accepteren. Een ding dat echter belangrijk is om op te merken, is dat, ongeacht het type kaartje dat u gebruikt, alle kaartautomaten alleen Amsterdamse tokens accepteren. Dit geldt ook voor Nederlandse treinen.

Er zijn ook kaartautomaten die te vinden zijn buiten de meeste grote toeristenstations in Nederland. Deze machines staan op stations met toegang tot perrons met het lightrailsysteem van Zeehelden of Amsterdam. Hoewel deze automaten niet bedoeld zijn voor reizigers, bieden ze één ding dat erg handig is voor degenen die met de trein in Nederland willen reizen: een kaartje kopen met een creditcard. Deze automaten zijn ook op andere treinstations verkrijgbaar, maar staan meestal op station Zeehelden en Eben.

Een manier waarop u in Nederland met de trein kunt reizen zonder gebruik te maken van een OV-kaart of een prepaid tarief, is door gebruik te maken van een van de ov-chipkaartdiensten die overal in de stad te vinden zijn. Ov-chipkaart is een unieke kaart die werkt als een creditcard. Hiermee kunt u geld van uw OV-kaart besteden aan aankopen door heel Nederland. U kunt ook betalen voor parkeertarieven, fooien, speciale aankopen en tal van andere diensten en goederen.

De Ov-chipkaartservice is vooral handig voor toeristen omdat dit de enige service is die toegang biedt tot alle treinstations in Nederland. Daarnaast biedt deze service onbeperkt reizen door heel Nederland en toegang tot meer dan 150 landen. U kunt met uw OV-kaart op elk van de stations betalen terwijl u ondergronds bent. U kunt ook een anonieme chipkaart gebruiken om parkeertarieven, fooien en tal van andere voordelen te betalen.