Wat is een Bullet Journal? – Tips voor succesvol schrijven van Bullet Journal

By | April 10, 2021

Wat is een Bullet Journal? – Tips voor succesvol schrijven van Bullet Journal

Hoewel bijna elk tijdschrift er een kan zijn, is niet elke journalist in een gewoon leeg dagboek eigenlijk een bullet-dagboek. Er zijn veel andere schrijfsystemen die in een gewoon blanco dagboek kunnen plaatsvinden! Dit specifieke systeem heeft een aantal specifieke pagina's die het onderscheiden van de massa (en wat extra's als je dat wilt). In dit artikel laat ik je zien wat dit systeem zo bijzonder maakt en waar je er meer informatie over kunt vinden. Dit schrijfsysteem is niet alleen erg leuk om naar te kijken terwijl je zit, maar het helpt ook bij het regelmatig bijhouden van aantekeningen terwijl je onderweg bent! Dus, wat is een Mylovelynotebook.nl bullet journal ?

Wat is een bullet journal

De eerste keer dat ik van dit specifieke type planner hoorde, was via de baas van mijn man. Hij had me uitgelegd hoe hij overdag aantekeningen op zijn computer bijhield, en hoe hij het bullet-journaal als een planner in elkaar zou zetten en pagina's uit het dagboek zou gebruiken om zijn dag te plannen. Ik had er tot dan toe nooit echt over nagedacht, maar hij legde uit dat het hebben van een dergelijke planner je echt kan helpen om gedurende de dag meer gedaan te krijgen. Als je een grote baan hebt en er zijn elke dag meerdere dingen aan de hand, dan kun je soms dingen vergeten of uitstellen. Met een planner aan uw zijde kunt u 's ochtends schrijven en precies weten wat u voor de dag moet doen.

Het bullet journal werkt eigenlijk op vrijwel dezelfde manier als een traditionele planner of een dagplanner. Wat bullet journaling zo uniek maakt, is dat de pagina's eigenlijk bulletpoints hebben die kunnen worden gezien als contouren of lijsten. Deze opsommingstekens kunnen aan andere lijsten worden toegevoegd, of u kunt ze gebruiken om alles op te schrijven dat u gedurende de dag moet bereiken. Om dit nog gemakkelijker te maken, gebruik ik een "bullet point tracker" om me aan mijn dagelijkse taken te herinneren. Ik vind bulletpoints eigenlijk een stuk efficiënter en tijdbesparend dan de ouderwetse losse aantekeningen op mijn computertoetsen.

Klik op deze link: Mylovelynotebook.nl