De basisprincipes van radioconversie

By | February 15, 2022

radio conversie

De basisprincipes van radioconversie

Radioconversie is een cruciaal proces voor de productie van moderne communicatie. De moderne technologie van vandaag is aanzienlijk verbeterd. Een dergelijke technologie zijn RF-converters. Ze maken de productie mogelijk van radiohardware die multiband, multifunctioneel en multimode is. Deze converters kunnen worden gebruikt in radarfrequenties zo laag als 68 GHz en zullen in de toekomst worden uitgebreid naar hogere frequentiebanden maken draaglijk. Ze bieden ook duidelijke voordelen bij inkoopprocedures en reparaties in het veld. In de volgende secties worden de stappen beschreven die betrokken zijn bij radioconversie.

Ten eerste moet u de verschillen kennen tussen OEM- en aftermarket-radioconversie. U kunt dezelfde radio niet voor een andere toepassing gebruiken. Het meest voorkomende probleem dat u tegenkomt, is audio van slechte kwaliteit, onverstaanbare Bluetooth-oproepen en driftende radiostations. In tegenstelling tot andere oplossingen zijn Aurora Design-radio's van OEM-kwaliteit en zijn ze ontworpen om aan alle OEM-normen te voldoen. Dit betekent dat ze OEM-componenten en de nieuwste technologie gebruiken om u de beste audio-ervaring te bieden. Sommige van deze radio's kunnen zelfs worden gebruikt in auto's met XM-radioservice.

De eerste stap bij radioconversie is het kiezen van de frequentie. U kunt kiezen tussen AM, FM of een hybride band. Het belangrijkste voordeel van een AM/FM-ontvanger is dat deze een vaste draaggolffrequentie heeft. U kunt ervoor kiezen om het signaal om te zetten naar een andere frequentie met behulp van een superheterodyne of een envelopdetector. Beide zijn beter dan een superheterodyne. Evenzo kan een RF-converter met digitale signaalverwerking fasevergrendeling elimineren, waardoor het aantal benodigde conversies aanzienlijk wordt verminderd.

Zoek meer informatie op: Radiatorombouw op maat