Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

By | July 7, 2022

Makelaar

Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Voordat u met een makelaar in zee gaat, dient u uw eigen criteria vast te stellen. U heeft bijvoorbeeld een strak tijdschema of wilt de best mogelijke prijs krijgen. Of misschien wilt u voorkomen dat u vermogenswinstbelasting betaalt. Wat uw criteria ook zijn, het is essentieel om ze aan de agent mee te delen. U moet ook bespreken hoe de makelaar het verkoopproces zal benaderen, zoals het plannen van open huizen en het praten over de doorlooptijd tussen bezichtigingen verhuurmakelaar leusden. Ten slotte is het belangrijk om te beslissen hoeveel de agent in rekening zal brengen voor hun diensten.

Het is een goed idee om een marktvergelijkingsanalyse te gebruiken voordat u een catalogusprijs vaststelt. Op deze manier kan een makelaar u een nauwkeurige schatting geven van de marktwaarde van het huis op basis van recente verkopen en aanbiedingen in uw regio. Door deze aanpak te gebruiken, kan de agent dienovereenkomstig een prijs bepalen. Je mag nooit meer betalen dan je zou moeten voor een huis, dus het is essentieel om een redelijke makelaar te vinden.

Profiteer ook van de voordelen van professionele fotografie. Professioneel gemaakte foto's laten de beste eigenschappen van het huis zien, dus u moet een vastgoedfotograaf inhuren om de beste foto's te maken. Als u zich niet op uw gemak voelt om zelf foto's van uw huis te maken, overweeg dan om een professionele fotograaf in te huren die resultaten van topkwaliteit zal produceren. Ook uw makelaar kan u hierbij helpen. Dit is vooral belangrijk wanneer u met een verkoper werkt.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.visiemakelaardij.nl/