Wat is Y-chromosoomonvruchtbaarheid?

By | August 29, 2021

ja

Wat is Y-chromosoomonvruchtbaarheid?

Wat is Y? Volgens de Griekse mythologie werd een nimf of een dochter van de god van de wijn genaamd Aphrodite verliefd op de zoon van de god, Asopus. Aphrodite werd verliefd op Asopus' jongere broer Aeros, en ze besloten te trouwen en kinderen te krijgen door hun vader en broer te vermoorden, waardoor ze onsterfelijk werden.

Dus waar komt het Y-chromosoom vandaan? We weten het niet, maar er wordt aangenomen dat het Y-chromosoom is afgeleid van het X-chromosoom, dat volledig via de vrouwelijke lijn wordt doorgegeven. Het is mogelijk dat het X-chromosoom is achtergelaten toen de mannelijke lijn de grot verliet. Er wordt aangenomen dat het Y-chromosoom nauwer verwant is aan mensen dan de X-chromosomen omdat ze korter zijn, wat een factor is waarom er alleen vrouwelijke mensen zijn met het Y-chromosoom.

Dus, wat kunt u doen voor een toenemend aantal vrouwen met toenemende hoeveelheden Y-chromosoomonvruchtbaarheid? U kunt beginnen door uw genetisch materiaal te laten testen, hetzij van uw ouders of grootouders. Als u het kind bent van een getrouwd stel, dan kunnen beide sets van uw ouders u DNA-monsters geven om te testen op genetische aandoeningen die mogelijk op u zijn overgedragen test241 y. Uw volgende stap is om u te laten testen op een gezondheidstoestand. Als je eenmaal positief hebt getest op een bepaalde gezondheidstoestand, kun je jezelf gaan behandelen voor de gezondheidstoestand die de Y-chromosoomonvruchtbaarheid veroorzaakt, of als je al zwanger bent, dan kun je beginnen met het behandelen van je ongeboren baby voor de gezondheidstoestand die het Y-chromosoom veroorzaakt. onvruchtbaarheid.

Klik hier: test241